Wyszukiwarka
Zaloguj się
Podkład pod tort blady różowy Okrągły 25 cm gruby Julita
Opis
Elegancja
tortu zależy nie tylko od samych dekoracji, ale też od formy jego podania. Tort wniesiony na salę pełną gości na plastikowej tacy czy drewnianej desce do krojenia zniszczy cały efekt uzyskany poprzez zdobienia. Aby tego uniknąć, warto wykorzystać podkłady pod tort.
Czym się kierować przy wyborze podkładu pod tort?
- Podkłady pod tort o niewielkich wymiarach nie muszą być grube. Jeśli waga wypieku jest niewielka, wystarczą proste tacki z kilkuwarstwowej tekstury falistej.
- Gdy zaś nasze ciasto jest większe i składa się z kilku poziomów, podstawa pod tort musi cechować się większymi i grubszymi wymiarami. Zbyt cienka mogłaby się złamać, uszkadzając nasz tort.
Cieńszy podkład pod tort szczególnie przydatny do lekkich tortów lub jako podkład oddzielający poszczególne piętra tortów piętrowych.
Podkład powleczony jest obustronnie odporną na tłuszcz folią, z jednej czarną, z drugiej złotą.
Powierzchnia jest gładka, dzięki czemu z łatwością wyczyścisz resztki tynku, ganache, czy kremu użytego do dekoracji tortu.
Czym się cechuje?
- WODOODPORNY
- PODWÓJNIE LAMINOWANY
- WYKONANY Z GRUBEJ TEKTURY
- GŁADKIE KRAWĘDZIE
Specyfikacja podkładu
- Kolor: różowy
- Średnica: 25 cm
- Grubość: 10 mm
- Gramatura: 2400 g